Ward's Wijn Wereld
Van Zuid Amerika is Argentinie de grootste wijnproducent, de op vier na grootste van de hele wereld en nog steeds in opmars. Er is zo'n 200.000 hectare aangepland met wijnstokken.

Hier een wijnbedrijf starten is nog steeds redelijk goedkoop vanwege de vrij lage grondprijs. Je vindt hier dan ook veel buitenlandse investeerders. Het zonnige en droge klimaat, samen met de vruchtbare bodem, lenen zich prima voor wijnbouw.
De meeste wijngaarden liggen in de buurt van Mendoza. Dit ligt ongeveer 700 km. westelijk van Buenos Aires.
Noordelijk liggen; San Juan, La Rioja (oudste gebied) en Salta (hoogst gelegen).

Zuidelijk van Mendoza vinden we Rion Negro en Neuquen. Er zijn zo'n 1100 wijnmakerijen en ongeveer 600 daarvan treffen we aan in Mendoza.

De wijnbouw werd in de 16e eeuw geintroduceerd door de Spanjaarden.Zij brachten een matige druif mee. Het succes is hier eigenlijk begonnen aan het einde van de 19e eeuw. Toen brachten de Europeanen (vooral Italianen en Spanjaarden) hun druivenstokken mee. Vandaag de dag ligt de wijnconsumptie per hoofd van de bevolking op zo'n 42 liter per jaar. Omdat de Argentijnen zelf minder wijn gingen drinken, werden de wijnmakers gedwongen om betere wijnen te maken en zich toe te leggen op export.

Veel wijngaarden zijn opnieuw aangepland en men vindt hier moderene Bodegas. Tegenwoordig komen hier uitstekende wijnen vandaan die makkelijk meekunnen met de top van de wereld.

De wijngaarden rondom Mendoza liggen in de uitlopers van het Andes-gebergte tot zo'n 1400 meter hoogte. Net als in Chili gebruikt men smeltwater uit de bergen. Omdat de nachten vrij koel zijn, blijven de zuren en de aroma's bewaard. Door de hoge ligging van de wijngaarden, wordt het niet zo extreme warm.

Vroeger vonden we de wijngaarden vooral in de droge woestijn, tegenwoordig haast niet meer. Sinds eind jaren tachtig wordt er goed gebruik gemaakt van moderne wijnmakers technieken.

De wijnmakers houden de opbrengsten laag, besteden veel aandacht aan de wijngaarden en... experimenteren graag met druiven. Wie weet wat er dus nog vandaan komt. De 'Malbec' (rode wijn met rijpings potentie) doet het hier zeer goed. Druiven die men vaak gebruikt zijn; Tupungato (Chardonnay) en Agrelo (Cabernet Sauvignon). Tempranillo, Merlot, Syrah en Pinot Noir worden ook gebruikt.
'Torrontes' staat in de belangstelling vanwege zijn typisch kruidige en bloemige fruit.