Ward's Wijn Wereld
Een van de beroemdste dessert wijnen komt uit Hongarije. Dat is namelijk de "Tokaji". Deze druif groeit in het noordoosten op vulkanisch gesteente. De druiven worden pas geplukt als ze zijn aangetast door edelrot en daarna worden ze tot een dikke brij (aszu)verwerkt. Deze brij wordt vermengd met wijn van gegiste druiven en daarna nogmaals gefermenteerd.

De zoetheid van de wijn is afhankelijk van het aandeel aszu dat wordt toegevoegd. 3 vaatjes is halfdroog en 6 heel zoet. De smaak is altijd abrikoos, jam en honing. In de beste jaren wordt de "Essencia" geproduceerd en is de zoetste van allemaal.

Krachtige interessante witte tafelwijnen komen van 'furmint' en 'harslevelu'. Deze laatste is de meest geurige. Andere belangrijke wijngebieden zijn; Alfold (midden), het Balatonmeer, Villany (zuiden), Eger en de uitlopers van Matra.

Het merendeel van de wijnen uit Hongarije is wit. Er worden veel inheemse druiven-soorten gebruikt maar ook bijvoorbeeld Chardonnay en Sauvignon Blanc. Druivensoorten met aparte fruitaroma's zijn; irsai oliver en cserszegi fuszeres (kruidig).
De Kadarka is de meest kenmerkende blauwe druif van Hongarije.

De bodem van dit land is gevarieerd en is per streek verschillend. De wijnindustrie was tot de 90-er jaren in handen van de staat. Om buitenlandse investeerders aan te trekken werden deze wijndomeinen verkocht. Vooral in de Tokaj-streek werd dit een enorme verbetering.