Heeft u een vraag of wilt u advies? Bel 06-41920472of mail: info@wardswijnwereld.com

Leuk dat u interesse heeft in port en/of Portugese wijn. U bent bij mij aan het juiste adres.
 
U enthousiast maken over port en wijnen uit het Portugese Douro gebied. Dat is wat ik het liefst doe.
 
 Op deze website staan een aantal proeverijen die ik standaard aanbied. Niet te veel keuze-stress dus. Bij elke proeverij staat beschreven wat u daarvoor krijgt. In de lente en zomer zal het accent meer op witte wijn liggen en in de herfst en winter op rode wijn. Heeft u een eigen idee of voorkeur, dat is natuurlijk ook prima. Ik maak graag een vrijblijvende offerte op maat.
 
Voordat ik bij u kom voor de proeverij, hebben we regelmatig contact. 
 
Ik neem alles mee wat er nodig is. Ik zal u vragen om te zorgen voor de ruimte, tafel en stoelen.
Thuis bereid ik de hapjes en/of amuses voor. Bij u vraag ik om gebruik te mogen maken van wat ruimte in uw keuken. Soms zal ik u vragen of het mogelijk is dat u voor wat ijsblokjes zorgt ( voor in de port cocktail ). 
 
 
Ik vind het belangrijk dat we gaan proeven met een serieuze insteek. Waarbij het natuurlijk best gezellig mag zijn. Tijdens de proeverij proeft u unieke producten waar veel zorg, tijd en aandacht aan is besteed. Ben u bewust van de kwaliteit die u proeft. De proeverijen hebben daarom ook een bescheiden commercieel karakter.
 
Als u de port en/of wijn lekker vindt, kunt u deze na afloop bij mij bestellen. Bij het proefnotitie-formulier vindt u een overzicht hiervan. De port en/of wijn worden dan op een later tijdstip bij u afgeleverd. 
Maar... het is geen verkoopshow. Het bedrag dat u betaald voor de proeverij is daarvoor simpelweg te hoog. De insteek is dat u een leuke middag of avond heeft en daarbij lekkere port en/of wijnen proeft en hierover leert.
 
Ik ben van mening dat er bij port / wijn iets te eten hoort. daarom bied ik de mogelijkheid voor - of een goed gevulde borrelplank - of - bijpassende amuses - . Zo krijgt u een idee wat er lekker bij smaakt. En daar gaat het toch om?
 
We beginnen de proeverij met een lekkere portcocktail of Espumante voor iedereen.
Daarna ga ik van alles vertellen. Tussendoor proeft u gezamelijk een voor een van de proefglaasjes. Iedereen vertelt zijn of haar menig en daar praten we over door. Afhankelijk van de kennis en vragen, gaan we door het programma.
Na het afronden zal ik vragen of iedereen zijn of haar aankoop lijst wil invullen ( niet verplicht ) en ga ik opruimen.
 
Ik neem mijn spullen weer mee naar huis, maar de wijn laat ik bij u achter. Een geopende fles wijn is slechts 3 dagen houdbaar, vandaar. Zo kunnen jullie nog wat gezellig na borrelen.
De ports neem ik wel mee terug. Een geopende fles port is namelijk een maand houdbaar. Behalve Vintage port. Deze laat ik wel bij u achter als u deze in het arrangement heeft.